Golvslipning Östermalm

Golvslipning Östermalm

Golvet tar många människor för givet – men det gör inte vi! Golvet ger alla rum identitet och en unik känsla. Det är ju faktiskt den inredning som består till skillnad mot möbler och annat som byts ut med tiden. Men det gäller att ta hand om det, för golv slits väldigt mycket med tiden. Men vad många inte tänker på så behöver man inte alltid lägga ett nytt dyrt golv. Förvånansvärt ofta räcker det med en professionell golvslipning för att få känslan av ett nytt golv. Till råga på allt så är det även betydligt billigare och går snabbare att göra.

Olika golvtyper – olika metoder

När vi bedömt att det är passande att slipa om ett trägolv bestämmer vi metoden beroende på vad det är för material och omfattning av slitage. Ett massivt trägolv kan man slipa om många gånger utan att det förstörs. Men det går även att slipa om ett parkettgolv, om än inte så många gånger, och det måste ha minst 4 mm kvar av grundytan för att det ska fungera. Beroende på golvmaterial väljer man passande slipmaskin och slipar noggrant. Det finns även ett antal ytbehandlingar att välja på för att ge det nyslipade golvet en proffsig finish. Det går självfallet att bättra på finishen på ett befintligt golv utan att slipa det före. Vi utför även golvrenoveringar och oljebehandlingar.

Kontakta oss när du behöver hjälp med golvslipning på Östermalm genom att kontakta oss via formuläret, mejla eller ring oss på: 076-303 03 68 så hjälper vi dig så fort vi kan.

ROT-avdrag

Det går utmärkt att nyttja ROT-avdraget hos oss när du anlitar oss för golvslipning. Det innebär att vi drar av 30 % på arbetskostnaden, inklusive moms. Vi sköter allt pappersarbete och drar av rabatten direkt på slutfakturan, maximalt 50 000 kronor per person och år. Alla svenska medborgare som är över 18 år får använda sig av rot-avdraget.

golvslipning östermalm

Golvbehandling efter slipning

Efter avslutad slipning måste man efterbehandla ytan för att den ska hålla sig fin och få lyster som håller över tid. Är det ett golv som får utstå mycket slitage, i till exempel offentliga miljöer kan man göra en så kallad klass 1-lackning. Då slipper man en massa underhåll för hålla golvet i bra skick. En annan metod är att olja in golvet. Den får då en mörkare nyans och kräver lite mer underhållning. Det går även att behandla ett slipat golv om det är fräscht.

Ett välskött trägolv håller länge

Om man sköter om sitt trägolv kommer det att ha en lång livslängd. Det kommer åldras med värdighet och enligt många, bli vackrare med åren. Vi har alla certifikat och stor erfarenhet av att ta hand om dina golv oavsett material. De vanligaste trägolven är ek, bok och furu har olika egenskaper.

Ek – Det vanligaste träslaget på golv, och förekommer ofta i klassisk fiskbensparkett och andra typer av parkettgolv. Det är slitstarkt och elastiskt, men kommer att behöva slipas om över tid.

Bok – Detta är ett mycket starkt träslag som lämpar sig för stora massiva trägolv med breda plankor. Generellt behöver ett bokgolv slipas väldigt sällan.

Furu - Ett relativt mjukt träslag som håller länge. Furu passar bra i massiva trägolv och har en tålig och lättstädad yta.

golvslipning östermalm

Fullservice inom golvslipning

Hur slitet är ditt trägolv eller din parkett? Vi kommer på ett kostnadsfritt hembesök för att göra en konsultation. Då kan vi på plats i ditt hem avgöra om vi kan ge dig ett snyggare golv med hjälp av golvslipning. Om golvet är så slitet att det inte tål ännu en slipning så kan vi lägga ett nytt golv istället. Vi kan ge ditt golv ny glans inom en trygg och effektiv totalentreprenad.

Vi kommer att göra allt vi kan för att motsvara dina förväntningar när vi genomför en golvslipning hemma hos dig på Östermalm. Oavsett om du vill att ditt golv ska få en blank yta eller ett rustikt utseende så kan vi hjälpa dig. Vi gör alltid ett kompetent arbete helt utan slarv.

De flesta trägolv kan slipas

Man kan slipa alla typer av trä- och parkettgolv, men då måste det yttre golvskiktet vara minst fyra millimeter tjockt. Trägolv bör slipas med jämna mellanrum. Ett massivt trägolv kan slipas många gånger och kan hålla i upp till hundra år om de rätta förutsättningarna finns. En parkett med ett slitskikt på runt fyra millimeter kan slipas upp till fyra gånger, med ungefär 20 års mellanrum. Men då krävs det att arbetet görs helt korrekt av erfarna proffs.

Dammfri golvslipning

Blir det mycket damm i hemmet när vi utför en golvslipning? Nej,dagens golvslipningsmaskiner suger upp dammet automatiskt så det blir i stort sett dammfritt.

Men för säkerhets skull kan vi skydda och avskärma de rum som inte berörs av golvslipningen. En liten mängd damm är trots allt oundvikligt vid golvslipning.

Experten på golvslipning på Östermalm